Известие

Collapse
No announcement yet.

След смяна на носачите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• След смяна на носачите

Здравейте колеги! Реших да попитам първо Вас преди да ходя на доктор. Смених предните носачи и след 10 000 километра г/д след дълъг път започна пак да поскърцва нещо отпред. Дали са отново носачите, че ако са те да ходя да ги сменят пак... и без това са в гаранция още... Някой може ли да ми каже откъде идва отвратителния звук?

Става дума за 156 1.8

Първоначално публикувано от skyplex Покажи съобщение
    Здравейте колеги! Реших да попитам първо Вас преди да ходя на доктор. Смених предните носачи и след 10 000 километра г/д след дълъг път започна пак да поскърцва нещо отпред. Дали са отново носачите, че ако са те да ходя да ги сменят пак... и без това са в гаранция още... Някой може ли да ми каже откъде идва отвратителния звук?

Става дума за 156 1.8
    Те може и да не са за смяна и пак да поскръцват
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

И какво се прави в тоя случай?

Иначе не думти както старите думтяха като влезеш в някоя дупка... Скърцането е по нежно

Comment

предните носачи имаш предвит и четерите ли? тампони на стаб. щанга сменени ли са? биалети? амортисьори?
        JTD 105+

Comment

Става дума за 156 1.8
          Вероятно става въпрос за тампоните на горните носачи - поскръцват досадно ... Ако след диагностика "ин виво" се окаже че са те, съветвам те да ги подмениш с полиуретанови такива. Монтирани правилно, добре омазани с подходящата грес, ще издържат в пъти повече километри. ... Естествено, това са форумни предположения и съвети - най-добре диагностика в клубен сервиз и монтиране на качествени консумативи. Успех!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Вероятно става въпрос за тампоните на горните носачи - поскръцват досадно ... Ако след диагностика "ин виво" се окаже че са те, съветвам те да ги подмениш с полиуретанови такива. Монтирани правилно, добре омазани с подходящата грес, ще издържат в пъти повече километри. ... Естествено, това са форумни предположения и съвети - най-добре диагностика в клубен сервиз и монтиране на качествени консумативи. Успех!
            Стига де, има и сервизи дето не са клубни, но работят доста по-добре от някои клубни. Гумените тампони ако са хубави и смазани със силиконова грес са си перфектни
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

Еб...хти колите дето трябва да им се смазват тампоните

Колега спечелист, тези полиуретановите, освен че ти свалят пломбите, до колкото знам скърцат още повече

Моето предложение е, където има локва да я целиш и музиката на макс.
              И следващата кола да е БМВ.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

Колега спечелист, тези полиуретановите освен, че ти свалят пломбите, до колкото знам сърцат още повече

Моето предложение е, където има локва да я целиш и музиката на макс.
                И следващата кола да е БМВ.
                Зависи от полиуретана. Колегата 136 може да ви насочиот къде да си вземете хубави полиуретанки. А гумените се смазват един път - при поставянето им. А носачите на TRW са с фабрично смазани (поне моите бяха)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                  Не е възможно!!!
                  Възможно е, повярвай. Но не е тук мястото да ти разправям за всеки, с изключение на един защото не го познавам и другия от който съм доволен
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Това с полиуретаните си е жив тунинг ...
                    Колега спечелист, тези полиуретановите, освен че ти свалят пломбите, до колкото знам скърцат още повече
                    Явно много неща още не знаеш!

С такива тампони карам вече втора година и половина, нямам досадното скърцане и пломбите са ми на място!
                    Тампоните си ги поръчах от колега от форума и ми ги смениха в сервиз, където знаят какво правят!

Умишлено не споменавам имена, за да не ме упрекнат в нерегламентирана реклама, но те, хората, се знаят кои са ...

пп Откога ти станах колега, ласкаеш ли ме, що ли ?!?

Comment

Това с полиуретаните си е жив тунинг ...

Явно много неща още не знаеш!

С такива тампони карам вече втора година и половина, нямам досадното скърцане и пломбите са ми на място!
                      Тампоните си ги поръчах от колега от форума и ми ги смениха в сервиз, където знаят какво правят!

Умишлено не споменавам имена, за да не ме упрекнат в нерегламентирана реклама, но те, хората, се знаят кои са ...

пп Откога ти станах колега, ласкаеш ли ме, що ли ?!?
                      Мисля, че не е точно така, нали?
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Става дума за 156 1.8
                        Щом са в гаранция,ходи да ти ги сменят,но ква ще е файдата като сложат същите,не знам......търси си правата поне.
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          Мисля, че не е точно така, нали?
                          С кое, по-точно, не си съгласен?

Comment

С кое, по-точно, не си съгласен?
                            Не е коментар за тук. Но и ти се досещаш
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Колега skyplex, от личен опит мога да ти препоръчам следното: щом са в гаранция иди и направи рекламация. Вероятно ще ти обяснят как не е от носачите или "тия коли са си така" - италианки. После се ориентирай към сервиз. Не виждам от къде си, но накрая аз проучих във форума хората от кой са доволни и отидох там. "По пътя на полиуретана" стигнах до извода, че вероятно трябва да си го поръчаш от чужбина, за да нямаш проблеми, защото и това опитах. Големи приказки, ама малко ефект и то лош ! Имаше една тема, в която хората обсъждаха как да си слагат гресьорки на носачите Според мен луда работа. Мнението ми не претендира за компетентност, просто споделям опит, някой да не се засегне сега !
                              Last edited by tonov; d.m.y г., 11:16.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X